13. 12. 2017 - PUP v pěti

Poslední porada místního roku 2017



Ve středu v šest večer jsme se sešli na poslední poradě U Papežů. Bylo nás pět.



Byl jsem na místě první, protože jsem si minule na cestu vyhradil půl hodiny a ukázalo se, že jsem svou bolavou nohu dost podcenil. Tentokrát jsem vyrazil o hodinu dříve, ale už za pouhých čtyřicet minut jsem seděl za cílovým stolem s plzní v ruce. Jako další dorazili v předtermínu Borek s Karlem a pak hned Vláďa. Objednali jsme si a ještě začerstva přisedl i Standa. Když nám přinesli objednané jídlo, rozrostl se náš kolektiv ještě o dvě pečená kolena, ale nejsem si jist, zda je lze počítat mezi účastníky porady.



Velkým překvapením byla vánoční nadílka. Borek obdaroval přítomné dárkovými balíčky, které kromě vánoční větvičky a sladkostí obsahovaly i konferenční materiály z Kvida z let 2014 až 2016. Nečekali jsme to a o to víc nás vánoční dárky potěšily. Bylo to moc hezké gesto.



Důležitým bodem porady byla i otázka případné ertologické výstavy, kterou jsem iniciativně (=naivně a blbě) nedávno rozvířil. Nejbližší možný termín v knihovně Opatov by se našel v roce 2019. Navíc ani nebylo jasné tématické zaměření a z toho vyplývající personální zajištění. Jako vysvobození přišel Borkův návrh, abychom akci zatím odložili. Nakonec jsme se shodli na tom, že naše výtvory jsou stále lepší a lepší a že by spěch vlastně znamenal, že ta nejlepší díla, která se teprve chystáme vytvořit, by se na výstavu nedostala.
Bylo to fajn a myslím, že se porada opět vydařila.



(foto Starknest a sš)