05. 09. 2018 - PUP na rozloučenou

Porada po prázdninách



Na poradu v září jsme se sešli v pěkném počtu šesti kusů. Přiznám se, že jsem s Olgou dorazil s asi čtvrthodinovým zpožděním. Měl jsem totiž objednané palivové dřevo. Čekal jsem, že po čtvrté přijede sklápěčka a vysype tři kubíky do vrat (jako obvykle). My pak naházíme za plot, co bude překážet na chodníku, zavřeme vrata a v šest budeme v hospodě. Akce proběhla jinak. Dříví (viz obr.) přivezli v přepravkách, které nám nanosili až za vrata, ale skončili jsme v 17:55 místního času. Ani náš rychlý bleděmodrý vůz (viz obr.), kterým jsem přijeli, už nedokázal zdržení dohnat.





Večer na rozloučenou probíhal příjemně, neloučili jsme se totiž navždy. K odjezdu na druhý konec světa se chystala jen Dana a navíc nám slíbila, že se po vánocích vrátí, jen co si dost užije nového potenciálního ertologa, který se má narodit na Novém Zélandu. Protože jsme s Vláďou chápali, jak těžké pro ni musí být vzdát se na celé měsíce naší společností, bavili jsme ji "zábavnými" historkami o našem působení ve výzkumáku. Dana se zdvořile smála a myslím, že teď už bude snášet odloučení od naší společnosti mnohem lépe.





Seděli jsme venku. Naši dobrou náladu a hlavně naše hodování pozorně sledovali holubi z výhodného vyvýšeného stanoviště. Sice nezaútočili přímo, ale bylo jasné, že se už nemohou dočkat, až se přestaneme cpát a vyklidíme prostor. A navíc přišla Andrea a taky si něco objednala. Co víc si může pražský holub přát?





Po prázdninách jsme v naší oblíbené restauraci zaznamenali dvě novinky. První byla nová webová adresa http://upapezu.cz/. Druhá byla drobnost, kterou jsme nečekali. Andrea si objednala salát s rukolou a rozpečenou bagetou. Dostala sice salát i rukolu, ale rozpečená bageta byla studená. Číšnice reklamaci odkývla a bagetu si odnesla s tím, že to dá do pořádku. Už jsme neviděli ani jednu z nich. Když jsme u číšníka téměř po hodině nesměle hledali aktuální informace, ukázalo se, že komunikace nějak selhala. O ničem nevěděl. Myslím, že tím to skončilo, ale nevím to jistě. My s Olgou jsme už odcházeli.





Těším se, že se tu sejdeme zase asi za měsíc. A uvidíme...



(Foto Starknest a sš)