26. 07. 2022 - Knihy jdou do světa

Akce Dobročinné Sešlosti



Vážení ertologové,

Covidová doba značně utlumila naše aktivity, které čerpaly většinu inspirace a energie z osobních setkání. Proto vás informuji se zpožděním, ale aspoň tak.
Protože syn Martin se chystá v dohledné době nastěhovat do rodinného domku, kde s maminkou bydlíme, musím se se svými knihami uskrovnit. S krvácejícím srdcem proto vybírám knihy a časopisy, k nimž se už asi nevrátím. Podle mých inženýrských úvah musí pryč každá druhá až třetí kniha, ale jde to velmi pomalu. Navíc se objevil nerudovský problém - kam s nimi.





Velký koordinátor Borek se naštěstí ujal nelehkého úkolu a rozhodl se tyto odmkrštěné poklady přebrat a podle možností poslat dále do světa. Možnosti jsou například: místní knihovna, veřejná knihobudka, šílení známí scifisté, šílení méně známí scifisté, šílení zatím neznámí scifisté, podložení kývavého stolu, odhlučnění svěráku a podobně.










Přikládám pár fotek, abyste si udělali představu o atraktivitě vyřazovaných kousků. Jde především o ruské, polské a německé SF knihy a fotky nabízejí jen výmluvnou ukázku. Pro zachování korektnosti musím přiznat, že po vyfotografování jsem ještě odebral pro známého čtyři kousky, ale moc vidět to stejně nebylo...



Zatím proběhly tři realizace zmíněného procesu. 26. července 2022 bylo odvezeno přes 500 knih, 4. srpna přes 300 a devátého asi 280. Z přiloženého grafu je vidět, že zdroj se pomalu vyčerpává, ale bohužel ještě není konec.



No uvidíme, výběr mi jde stále hůř a pomaleji, ale knihovna zatím nehubne, jak bych si přál. V hloubi duše jsem rád, že hlavně nemusím já hubnout tak, jak by si možná přála ona!

sš (foto Starknest a sš)