23. 08. 2023 - PUB otroků

Srpnová porada




V srpnu 2023 jsme se sešli U Břízy v počtu šesti. Borek mě laskavě dovezl svým vozem, abych si nemusel odříci pivo, a od Standy jsem měl přislíbenu zajištěnou zpáteční cestu. Dana dorazila pěšky a Libor s Bárou to také až z Plzně zvládli úspěšně.




Mimochodem... Všimli jste si na úvodní fotografii, jak my staří dinosauři máme šišaté lebky? Mohlo by to znamenat, že máme nadprůměrně velké mozky? To by vysvětlovalo, proč se právě my věnujeme ertologii. Na druhou stranu je tu ovšem smutný fakt, že ruští vědci zjistili, že podle archeologických nálezů lze dokázat korelaci mezi stářím a velikostí mozkové dutiny nalezených lebek. Pozor - čím starší lebka, tím větší mozkovna! Člověk se tedy na rozdíl od jiných zvířat vyvíjí opačně, postupně degeneruje a blbne. Doufám, že my jsme právě spíš ten pozitivní krok zpět. :)




V restauraci jsme společně oslavili Světový den obětí obchodu s otroky. Protože jsme si nebyli jisti, zda obchod s otroky v dobách naštěstí dávno minulých nepřinesl i nějaké oběti z řad otrokářů, dohodli jsme se, že nežádoucí upřesnění budeme ignorovat a že tento den pochopíme jako den všech otroků, minulých, současných i budoucích.
Každý z nás s sebou nesl nějakou vzpomínku na to, kdy se oprávněně cítil jako otrok, ale nikdo se s takovými příkladnými zkušenostmi nechtěl podělit. Po chvilce trapného ticha jsme si objednali a začali slavit.




Standovi nebylo dobře, takže se slavnostní hostiny účastnil spíše formou morální podpory a přiměřené konstruktivní závisti. V závěru porady ale vytáhl sešit, který pamatoval úplné začátky Světelných roků a hrdě ho předložil k nahlédnutí. To byl zlatý hřeb večera a všichni přítomní bývalí, současní i budoucí otroci přiměřeně konstruktivně záviděli. (Jak nám totiž různé rockové i jiné kapely ukázaly, končit se dá mnohokrát, ale začátek je jen jeden.)




Rozloučili jsme se s tím, že datum 11.10.2023 je jako Mezinárodní den dívek vhodné, abychom se my dinosauři zase v předvečer erconu sešli a při vzpomínce na dívky našeho mládí uronili mužnou slzu.



sš (foto Starknest)