12. 12. 2023 - SR 600

Zvláštní číslo - Historie Světelných roků


Po 40 letech vydávání našeho klubového fanzinu Světelné roky si úžasný objem práce a zápalu pro věc, který jako redaktoři projevili nejdříve Dana a Borek a později Standa, zasloužil zvláštní číslo. Prostě si vynutil historické shrnutí, protože jsme už delší dobu pro les neviděli stromy.

Vy, kdo zrovna držíte v rukou toto jubilejní číslo Světelných roků, si možná všimnete jiného provedení, než na jaké jste si zvykli v posledních letech.
Forma (vzhled, rozsah a tak) samozřejmě závisí především na sponzorovi a možnostech realizace. Jak se v čísle 600 dočtete, první etapu realizovali a dotovali Starknest. Později převzal redakci a výrobu Standa a na formu, kterou fanzinu dával, jsme si všichni zvykli. Poslední dobou v horečném úsilí, které nás přivedlo až k neuvěřitelnému číslu 599, musel polevit. Tak se stalo, že v časové tísni sáhl do orloje Borek a kritický termín nenechal uniknout.

SR 600 je výjimečné, je fantastické a díky němu vidíme, co práce, nadšení a financí museli tvůrci fanzinu obětovat, aby tento maják dobré vůle 40 let nezhasl.

sš (foto Starknest a sš)