21. 02. 2024 - PVE: devět v šest

Porada v Eurece


První porada v místním roce 2024 se sešla ve středu v šest hodin v restauraci Eureka, kam jsme se vrátili poprvé po mnoha letech. Naposledy jsme tu byli dlouho před covidem. Po zkušenosti z posledního setkání U Břízy, jsme doufali v nižší hladinu hluku v pozadí. A to se povedlo. V restauraci bylo celkem 15 hostů a z toho jsme 9 (tedy 60%) tvořili my.






Naše setkání a ertologický program se tentokrát nesly ve znamení Mezinárodního dne mateřského jazyka. Mohlo nás být víc, ale Vláďa se musel kvůli nemocné ženě omluvit.






Program byl bohatý. Zdeněk přinesl nejen zajímavé informace, ale také nějaké knižní novinky. Standa se pochlubil prvním číslem SR v tomto roce, které už někteří z nás dostali dřív a stačili kus přečíst. K tomu přinesl také balík SR pro Zdeňka. Borek se skromně přihlásil k jubilejnímu číslu SR 600 a nenápadně se zmínil, že k dnešnímu datu jsou kompletní elektronické SR na webu. Osobně bych takové informaci věnoval mnohem větší publicitu, ale Borkovi i mně poněkud vzalo vítr z plachet několik vadných souborů na webu, na které jsme narazili na poslední chvíli. (Je jasné, že projít, zkontrolovat a opravit náš web, který se klidně může měřit s jednou ze sekcí Wikipedie, nám asi nějaký čas zabere.)






A ještě by bylo vhodné ocenit, že Libor si kvůli této poradě musel naplánovat cestu z Bratislavy do Plzně tak, aby se mohl zastavit v Praze ve správný čas a zúčastnit se.



Hlavním bodem programu, alespoň pro mne, byla otázka, kdy se příště sejdeme. Domníval jsem se, že porady jednou za kvartál budou vyhovovat, ale výsledek neformálního projednání mne příjemně překvapil. Kvida letos výjimečně nebudeme slavit společně jako v jiných letech, protože vychází na velikonoční neděli. Lidové hlasování však předběžně schválilo termín pro další poradu na 17. dubna 2024 po 18oo, kdy budeme moci současně oslavit předvečer Mezinárodního dne památek a sídel.

sš (foto Starknest a sš)