500. RRSR – 11.3.2006 aneb ZE ŽIVOTA REDAKCE
Starknest





       11. března 2006 se konalo v objektu Světelného Rokina v Byšičkách výroční 500. zasedání Redakční rady SR.
       Původně plánovaným cílem akce bylo dokončit přechod SR pod nové vedení. První část této změny proběhla ve Slavnostních chvilkách na Erconu 2005, kdy byl do čela redakce a do funkce šéfredaktora listu jmenován Standa Čermák, který obdržel přede všemi čtenáři a odběrateli i jmenovací dekret. Na RRSR se měla uskutečnit druhá fáze, totiž likvidace starých rozstříhaných a dále již nepoužitelných matric všech předchozích čísel SR. V původním plánu bylo extrahování originálních obrazů Vládi Widtmana z matric a jejich oficiální předání do Galerie Sukman a Widtkenik v Ertaru.
       Z toho důvodu byl mistr jako čestný host i zasedání RRSR přítomen osobně.
       Po vyjmutí všech archiválií a starých matric se všichni zúčastnění namísto likvidace pustili do čtení, objevování dávno zapomenutých článků, vzpomínání na známé heslo "poslední, první, druhá, předposlední", vysvětlování dětem redaktorů, co že to byl Propisot a vůbec to celé sklouzlo do silné nostalgie. Díky tomu byly nakonec všechny archiválie uloženy s povzdechem zpět do archivu, nic se nevyhodilo a program RRSR tak nakonec nebyl naplněn.
       K předání originálů titulních stránek do muzea a jejich zpřístupnění veřejnosti jistě ještě dojde, ale skartace starých matric je v nedohlednu.
       To však vůbec nevadí, hlavně že mají SR nového šéfredaktora plného tvůrčího elánu. Za celou redakci SR tak přejeme šéfredaktorovi mnoho pracovních úspěchů a čtenářům více spokojenosti se SR do budoucna.