REDAKCE ČTENÁŘŮM
Standa Čermák



       Vážení čtenáři,
       letos můj úvodník Standa Čermák na Readerconu nepřečte. Po loňském provizorním řešení, které muselo přijít na řadu kvůli termínovým a jiným problémům, se letos neodehrála ani minimalistická varianta. Roční přestávka v žádném případě neznamená, že se samostatný Readercon už nikdy neuskuteční, nicméně mlčeti je v této chvíli spíše zlatem ... Mimochodem, hned za mým úvodníkem je kratičká, leč o to výstižnější reportáž z prvního ročníku!
       Ale věnujme se realizované skutečnosti, ponechme dohady stranou a odložme věštkyninu skleněnou kouli. Nastal čas erconí (psané je to jasné, ale díky výslovnosti v češtině by mohl vzniknout dojem, že jsme na Velké Erpardubické), jsem tady tedy po dlouhém, předlouhém roce znovu.
       Letošní číslo bude opět něčím výjimečné. Příspěvky od Standy budou letos v menšině. Ne snad že by přestal psát; jen jsme prostě obdrželi od vytrvalých externích autorů natolik závažné a kvalitní příspěvky, že jsem se rozhodla dát jim přednost. On to Standa přežije a zcela určitě nezahořkne!
       K obálce toho tentokrát mnoho nenamluvím. Vyhlásím k ní totiž soutěž. Kdo do skončení letošního Erconu přijde na to, jakou souvislost má obálka, nakreslená znovu jedinečně Vláďou Widtmanem, s obsahem tohoto čísla, obdrží jako výhru originální DVD s českým vynikajícím filmem Zabil jsem Einsteina, pánové! Tak chutě do toho!!! V případě více odpovědí rozhodne los. Za chod soutěže činím zodpovědného Standu Čermáka.

       Čtěte a množte se, brzy se vrátím vás přepočítat! Jo – a čtěte tiráž! Došlo v ní znovu ke změnám …

       (doufám, že) Vaše redakce