SVĚTELNÉ ROKY 2010                     



      UFO a mimozemšťané v Centru Chodov - Starknest

       V sobotu 23. května 2009 byla v Centru Chodov zahájena výstava nazvaná: „Jsou mezi námi? Po stopách mimozemských civilizací“. V zahajovací den proběhla speciálně připravená vesmírná taneční show. Návštěvníci centra se mohli nechat za přítomnosti roztomilého ufona vyfotit u rakety a následně si tento důkaz, potvrzující existenci UFO, odnést domů ve stylovém rámečku. Pro děti byla připravena soutěž v malování s vesmírnou tématikou a tolik oblíbené malování na obličej. I díky této atrakci pobíhalo v sobotu v pasážích nákupního centra mnoho malých ufonků. Výstava je pro návštěvníky připravena až do 21. června 2009 – nenechte si ujít výjimečnou expozici věnovanou právě mimozemským civilizacím, UFO a dalším nevysvětleným záhadám. Navštivte zdarma zajímavé odborné přednášky zkušených lektorů české záhadologické obce. Prohlédnout si můžete planety naší sluneční soustavy, mimozemské bytosti, přistávací moduly, kosmická tělesa, záhadné artefakty, smrtícího červa olgoje chorchoje a další zajímavosti ze světa záhad.
        Po skončení slavnostního programu je pak následující dny možno v klidu prohlédnout dva velmi úsměvné modýlky kosmických lodí, které navozují vzpomínky na rané černobílé SF, které jsme mohli vidět v kdysi dávno v Ponrepu. V pasážích obchodního centra jsou umístěny panely s fotografiemi záhadných létajících objektů, podivných nálezů, spekulativní snímky mrtvých mimozemšťanů. Vše s doprovodnými texty. Panely jsou rozděleny do kapitol, jako například Pozorování UFO ve světě, Pozorování UFO v ČR, Area 51 a Roswell, Podivuhodná zvířata, Cesty člověka do vesmíru, Vliv UFO na literaturu faktu a kapitola pro nás, čtenáře SR nejdůležitější, kapitola Vliv UFO na světovou kinematografii.
        V této kapitole jsou zmíněny filmy, jako například E.T., Akta X, Vetřelec, Hvězdné války, Den nezávislosti nebo Válka světů. A to je ten hlavní důvod, proč není k zahození se jít na výstavu podívat.
        Samozřejmě není úplně nejlepší nápad jít na tuto výstavu v době nákupní špičky nebo si ji zvolit jako součást velkého nákupu a pak před výstavními panely postávat s plným vozíkem nebo taškami v ruce. Vstupné žádné, parkování po tři hodiny zdarma (jen je to parkoviště depresívní bludiště). Takže to chce si udělat chvíli času v netradiční hodinu, dopoledne nebo třeba v deset večer a na chvíli se zajít podívat. Třeba se vám povede lépe, než autorovi tohoto článku.
        Zastavil jsem se na Chodově jednoho všedního dne po poledni, cestou ze služební cesty zpět do práce. Lidí tu nebylo mnoho, na prohlížení panelů byl klid a dal se získat i potřebný odstup na focení. Jenže poté, co jsem stihl vyfotit pár panelů, vyhlásili v areálu poplach a vyzvali nás k opuštění areálu. Pozorně jsem sledoval, zda nastane nějaká změna v chování obchodníků nebo nakupujících. S nikým to však nehlo, obchod i korzování probíhalo v poklidu dál i přes několikeré výzvy k opuštění areálu. Poplach byl následně s koktáním a omluvou odvolán. Nikdo žádným varovným hlášením ani jejich dementování nevěnoval sebemenší pozornost a tak když ten poplach zrušili, opustil jsem neprodleně areál a jel zas radši do práce. Nabízí se jen otázka, jak by to vypadalo, kdyby to s tím poplachem mysleli vážně….



SVĚTELNÉ ROKY 2010 – Filmově-reportážní magazín pro problematiku SF – e-verze. Vydává Scifia of C.A.P. & company KSPVTU v nakladatelství Bellatrix. Šéfredaktor: Stanislav Čermák. Příspěvky posílejte na adresu redakce nebo jim je předávejte osobně. Ani ty vyžádané rukopisy se nevracejí. Veškerá autorská práva vyhrazena, cenzura vyloučena. Výhradně pro soukromou potřebu odběratelů, jejichž výběr je výhradní záležitostí redakce. Cena: platí se odběrem jednoho výtisku každého čísla. Toto číslo bylo dáno do tisku 12.10.2009, vyšlo 23.10.2009. Náklad 11 výtisků. Dotisk není možný. Jakákoliv forma reprodukce a republikace podléhá souhlasu redakce.
© 2010