06. 11. 2021 - KOREXERCON 2021



Kvůli koronavirové situaci se opět scházíme na dálku. To nám však nesmí vadit - program našeho conu rozhodně není chudý. Každý přispěl, jak mohl.

1) Borek a Dana Čápovi - poskytli potřebné licence k blbnutí a všechnu duchovní podporu, jakou může poskytnout někdo, kdo není licencovaný duchovní.

2) Vláďa Widtman - svým příspěvkem zatím avizuje pro příští con přednášku na tema:

Navštivte státní přírodní rezervaci QUARE ROCK.

V zatím neuvedené přednášce je zmínka, že celou rezervaci je možno objet parní úzkokolejkou. To nastoluje otázku,jak mohla připustit státní správa, aby se v chráněné krajinné oblasti používal dopravní prostředek, který znechává uhlíkovou stopu? Kde tedy jsou ertarští ekologové? Na to naleznete odpověd v budoucí přednášce v roce 2022. Přednášku jsem neuvedl už nyní, protože jsem se raději držel závazného desatera pro příspěvky, především bodu nesesmolíš!

3) Libor Tengler - dodal plnohodnotný elektronický příspěvek na trvale aktuální téma "Ertar a pivo" - (pro přehrání klikni na obrázek, ale pozor - bude se stahovat 193 MB)



4) Slávek Švachouček - ve svém příspěvku "FM a telegrafie" se vrátil ke starým informačním materiálům Technického muzea v Taře a doplnil je o souvislosti s vývojem naší techniky - pro zobrazení textu klikni na obrázek





5) Standa Čermák - uzavřel akci další Světelně roční bombou - avizoval vydání dalších tří čísel našeho oblíbeného a nepostradatelného fanzinu. O způsobu jejich distribuce se v současné době intenzivně uvažuje. (Po kliknutí se zobrazí ukázka včetně textu redakce.)



Jsem moc rád, že duch Ertaru opět zvítězil, a doufám, že se už brzy sejdeme s čumáky nezakrytými papírovými náhubky.

AHOJ!

sš ( (c) sš a výše uvedení)